Direct naar hoofdmenu / zoekveld

Pensioenaanvraag

De pensioenaanvraag voor een werknemer uit de private sector gebeurt bij de sociale dienst van het OCMW Stabroek. Zij helpen u graag verder met het invullen van de nodige formulieren.

Uw rustpensioen kan ten vroegste ingaan de eerste dag van de maand, die volgt op de maand waarin u de wettelijke pensioenleeftijd heeft bereikt. Info over de wettelijke pensioenleeftijd.

Voor de aanvraag brengt u uw identiteitskaart mee en de correcte data omtrent de verschillende beroepsactiviteiten.

Werknemers kunnen ten vroegste één jaar vóór ze op pensioen wensen te gaan hun aanvraag indienen.

De sociale dienst verstuurd het aanvraagformulier naar de federale overheidsdienst. Deze dienst berekent hoeveel pensioen je zal krijgen en brengt je hiervan op de hoogte.

 

Permanentie in het Sociaal Huis te Hoevenen

De maatschappelijk assistenten van de sociale dienst zijn steeds bereikbaar tijdens de permanenties, indien dit voor u niet mogelijk is kan u ons steeds bellen voor een afspraak T 03 660 09 80.

Elke voormiddag in het Sociaal huis, Kerkstraat 35 tussen 10u00 en 12u00 en elke dinsdagavond tussen 16u00 en 19u00.

Telefoon: 03 317 18 80

E-mail: socialedienst@ocmwstabroek.be

 

Het Pensioenpunt

Vragen over uw wettelijk pensioen? Kom naar een pensioenpunt!

Iedereen die algemene of specifieke informatie wil krijgen over zijn ambtenaren- en/of werknemerspensioen kan langskomen. Op sommige dagen is er ook een expert van het RSVZ aanwezig om vragen over het zelfstandigenpensioen te beantwoorden.

De Pensioendienst beschikt over een netwerk van meer dan 200 Pensioenpunten die regelmatig georganiseerd worden in bijna 1 op 2 gemeenten en wekelijks in onze 15 regionale kantoren. U hoeft dus niet altijd naar onze kantoren te komen. Ook in kleinere steden en gemeenten in uw buurt worden er Pensioenpunten georganiseerd.

Ga snel naar http://www.pensioenpunt.be/ om na te gaan waar en wanneer de experten van het pensioenstelsel waarover uw vragen hebt, in uw buurt aanwezig zijn.

 

PPlogoNL RVB

AANVERWANTE INFO


Zoeken